White chocolate macadamia nut cookies

I am a dark chocolate lover but I have to admit that this is pretty good. It is also my Father in law favorite recipe!

Ingrédients
225g unsalted butter, soft
100g caster sugar
170g light soft brown sugar
1 large free-range egg
1 tsp vanilla extract
235g plain flour, sifted
1/2 tsp baking powder
1/4 tsp bicarbonate of soda
1/2 tsp salt
100g white chocolate chips
50g macadamia nuts

or in US mesuring

3/4 cup + 3 tbsp softened unsalted butter 1/3 cup + 2 tbsp regular sugar 2/3 cup light soft brown sugar 1 large egg 1 tsp vanilla extract 1 cup sifted plain flour 1/2 tsp baking powder 1/4 tsp bicarbonate of soda 1/2 tsp salt 1/3 cup + 2 tbsp white chocolate chips 3 tbsp macadamia nuts

Préparation

  1. mélanger le beurre et le sucre
  2. ajouter la vanille et l’oeuf. Puis mélanger.
  3. ajouter la farine, le sel, le bicarbonate de soude et la levure. Puis mélanger.
  4. ajouter le chocolat et les noix de macadamia
  5. Déposer des boules de pâte à l’aide d’une cuillère à glace sur une plaque avec du papier sulfurisé.
  6. Cuire pendant 6 min à 230°C pour avoir un résultat croustillant sur les bords et presque cru au milieu.  Ou cuire 10 à 15 minutes à 180°C.

 

  1. Mix butter and both type of sugar
  2. add the vanilla extract and the egg. Mix
  3. add the flour, salt, bicarbonate of soda, baking powder all sifted. Mix
  4. add chocolate and nuts
  5. Form balls with an ice cream scoop. Place them on a cookie sheet ligned with baking paper.
  6. Bake 6 minutes at 446°F if you want a gooey results or bake for 10-15 minutes at 355°F

vidéo de la recette ici 

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